Pěvecký sbor na prázdninovém soustředění

autor: | 14. 10 2021

PS CAMELLA NA PRÁZDNINOVÉM SOUSTŘEDĚNÍ

Několik posledních srpnových dnů strávilo 20 nejstarších zpěvaček pěveckého sboru Camella ze ZUŠ v Novém Boru na soustředění v Prázdninovém domě ve Sloupu. Pod vedením lektorky A. Škodové se mladí zpěváci s nadšením pustili do nácviku několika písní od legendárních kapel Beatles a Pink Floyd. Pro všechny zúčastněné to byla naprosto nová zkušenost. Děti se seznámily s novými technikami zpěvu, objevily kouzlo písní, které obdivovali jejich (pra)rodiče, vyzkoušely si práci s mikrofonem, zkusily si zpívat „na playback“ i s „živou“ hudbou, pobavily se při pokusech o společné pohybové „kreace“ a v neposlední řadě se při finálních provedeních přesvědčily o tom, jak silné emoce dovede hudba vyvolat.

Ke každému sborovému soustředění patří i chvíle společné zábavy. I po tomto soustředění se bude dlouho vzpomínat na turnaj v krmení pejsků nebo na závody v prolézačce svázaných dvojic. Ale tentokrát měli zpěváci navíc ještě jeden úkol – natočit videoklip ke zvukové nahrávce Beethovenovy Ódy na radost. Na poslední červnové zkoušce sbor natočil několik hlasů této evropské hymny a byli jsme vybráni, abychom ji zazpívali na závěr mezinárodního festivalu Mladá Evropa zpívá Beethovena. Bohužel jsme se mohli zúčastnit jen online, ale i tak je to pro nás veliký úspěch.

Již druhý den soustředění – v sobotu dopoledne – se nám povedlo vystihnout chvilku, kdy zrovna nepršelo, a užili jsme si při natáčení v místním přírodním divadle hodně legrace. Snad jsme tu pohodu dokázali později přenést i do vyprodaného festivalového hlediště v Německu, podle záběrů a pochvalných slov od organizátorů to tak alespoň vypadalo.

Do sborové kroniky jistě přibude i několik poznámek o společném vaření, určitě tam nebude chybět i pár veselých historek ze společných večerů, ale to by již jistě případné čtenáře tohoto článku ani nezajímalo ……..