ZUŠka hledá talent IV. ročník

autor: | 16. 3 2022

Atmosféra čtvrtého ročníku soutěže ZUŠKA hledá talent byla skvělá. Tuto zpětnou vazbu nám dali soutěžící i jejich rodiče. A stejně tak jsme to vnímali i my učitelé. Není jednoduché vytvořit přátelské a dobře vyladěné prostředí při soutěžním klání. Přece jen, každý by si přál vyhrát a občas rivalita převálcuje dobrou myšlenku. V ZUŠ Nový Bor se však děti vzájemně podporovaly, fandily si a držely palce. A to je pak radost, když se něco takového povede.

Na soutěžním pódiu zazněly tóny klavíru, kytary, houslí, zpěvu, zobcové a příčné flétny. Porota byla překvapena kvalitou a vyrovnaností výkonů, a to nejen u starších, zkušenějších žáků, ale i v kategorii našich nejmenších. Vůbec nebylo snadné rozhodnout o umístění. Myslím si však, že soutěžící byli velmi spokojeni, soudě podle úsměvů a dobré nálady při udělování diplomů. A ceny byly letos skutečně hodnotné. Tímto děkujeme Nadačnímu fondu Lasvit za finanční podporu, díky níž jsme mohli mladé nadané umělce odměnit a potěšit.

Kromě cen v jednotlivých kategoriích byla udělena cena pro absolutního vítěze, kterým se stala maličká nadějná houslistka Barbora Holešínská. A dále porota udělila zvláštní cenu za vynikající improvizační schopnosti klavíristce Jitce Šťástkové.

Soutěže jako takové jsou pro žáky motivací a hnacím motorem. Myslím si, že soutěž ZUŠKA hledá talent v Novém Boru tento cíl naplnila. Děti se na soutěžní klání poctivě a pilně připravovaly, ze soutěže odcházely plné dojmů a nadšení a s novou chutí se pustily do nových skladeb a písní. Muzika je přece úžasný koníček, který obohacuje duši a srdce.

Ráda bych poděkovala všem soutěžícím za jejich krásné výkony, rodičům za podporu svých ratolestí, učitelům za skvělou přípravu a vedení školy na výbornou organizaci. Můžeme se těšit na další ročník.