Divadelní premiéra našich dramaťáků

autor: | 28. 6 2022

PREMIÉRY DS KOPANEC

DVĚ oddělení LDO, DVĚ pohádky ve DVOU dopoledních představeních pro místní ZŠ a MŠ. V úterý 17. května se veřejnosti poprvé představil nově vznikající divadelní soubor při novoborské ZUŠ. A byla to pro začínající „herce“ opravdu těžká premiéra. Hrát napoprvé před plným hledištěm, ve kterém navíc sedí spolužáci a kamarádi, to není jednoduché. K nervozitě určitě přispěly i problémy nových divadelních techniků s aparaturou, dlouhé čekání v dešti, až se podaří vypnout alarm, a nefungující reflektory. Nakonec se některé věci opravovaly ještě v době, kdy už začalo první představení.

Mladší oddělení si připravilo pohádku „ÚTĚK ZE ZOO“. Slon, žirafa a zebra, kteří prchají před zlým hlídačem Alfonsem do zasněžených českých lesů, se dostávají do mnohdy humorné konfrontace s naším prostředím. Podle reakcí z hlediště to vypadalo, že se publikum příjemně baví a netuší, že i na jevišti byla nefalšovaná legrace. Na poslední chvíli totiž onemocněla představitelka učitelky Květy a zaskakovala za ni Terezka, což vedlo k několika situacím, při kterých režisérovi vstávají hrůzou vlasy na hlavě (pokud nějaké má). Nakonec se vše povedlo dovést do „šťastného“ konce a my se dnes již můžeme u videa smát situacím…

Starší „dramaťáci“ si sami vytvořili příběh složený z námětů několika pohádek, jak již napovídá název „JENÍČEK, MAŘENKA A KARKULKA“. Bouřlivé reakce dětí ze sálu byly pro naše herce obrovskou odměnou. Když ježibaba odvážela uspané děti na kolečku a pak ji honil vlk, divadlo se doslova otřásalo smíchy. Podle ohlasů se zdá, že premiéra nedopadla vůbec špatně.

O 10dní později se v rámci ZUŠ OPEN konala ještě jedna premiéra. Nejstarší KOPANEC vystoupil s komediální hříčkou nazvanou „TV PŘENOS“. Bohužel se kvůli počasí museli všichni přesunout ze zahrady do hudebkového sálku a hodně se improvizovalo, přesto si to ti, kteří se dokázali do hlediště namačkat, užili. Většina určitě nebyla na takovou bláznivou záležitost připravena, přesto se nechali všichni do hry vtáhnout a škola se několikrát otřásala při oslavách fiktivního vítězství.

Jiří Štrobl

Trailer si můžete prohlédnout ZDE