Krajské kolo LDO

autor: | 31. 3 2023

Dvě nejstarší oddělení LDO se poprvé představila na soutěžní přehlídce. Krajské kolo se v letošním roce konalo v krásném prostředí železnobrodského divadla. Odborné porotě se v úterý 28. března předvedlo 7 souborů. Naši mladí divadelníci mohli bohužel sledovat jen některá vystoupení, ale i tak si odvážejí nezapomenutelné zážitky. V zákulisí navazovali zajímavé kontakty, mohli sledovat přípravy jiných souborů a porovnávat z hlediště jejich výkony. Všichni věříme, že nasbírané zkušenosti nám pomohou k dalším zlepšením, protože některá představení byla nejen kvalitní, ale i opravdu inspirativní.

Naše starší oddělení (KOPANEC) muselo řešit absenci jedné nemocné „princezny“, takže se na poslední chvíli ještě vymýšlelo a improvizovalo. Pomoc nabídla jedna z členek mladšího KOPANEČKU a možná, že si mnoho lidí z publika ani nevšimlo, že Anička svou roli čte. Obě veselá představení se povedlo odehrát „se ctí“ a podle reakcí dětí z jiných souborů jsme z toho měli dobrý pocit. Porota to cítila trochu jinak, zabývala se ale v hodnocení bohužel především našimi kostýmy a stylizací postav, což nám v dalším rozvoji a zlepšování asi moc nepomůže.

Na závěr ještě poděkování paní Zvěřinové. Nejen že nám pomohla s převozem kulis, koupila dětem ovoce, pomáhala s dozorem, ale po vystoupeních všem dětem vyprala a vyžehlila kostýmy. Neuvěřitelná maminka. Za všechny moc a moc děkuje Monika (alias princezna Prchoška)