Teplické Flautohry

autor: | 3. 5 2023

Každý rok se účastní žáci ze třídy Markéty Trnkové Krchňákové celostátní přehlídky Teplické Flautohry na teplické konzervatoři. Letos se přihlásilo
5 žáků, kteří soutěžili s žáky jiných škol z celé ČR. Porota byla složena z profesorek konzervatoří a současně i členek souboru IFlautisti. Předsedkyní poroty nebyl nikdo jiný než Jitka Konečná, členkami poroty pak Doris Kitzmantel a Monika Wimberger Devátá.

Porotci na této soutěži jsou vždy skvěle naladěni a ačkoli soutěž trvá tři dny, nechybí jim nikdy úsměv na tváři. Jejich úkol je velice těžký a oni k němu přistupují velice zodpovědně. Snaží se žáky motivovat. Minikoncertem ukázaly soutěžícím, co vše je možné na flétnu zahrát, jsou opravdu mistry svého řemesla.  Jejich hra není pouze technická, ale ukazují žákům, že si ji užívají
a mají ze hry radost.

Pro žáky je to skvělá příležitost, jak se inspirovat od žáků stejně starých, motivuje je to k lepším výsledkům a mohou si i vybrat repertoár, který by se jim líbil hrát v dalším školním roce.

Gratulujeme všem našim žákům a jsme na ně pyšní, že dokáží vystoupit i před takovými kapacitami jako byla jejich porota. Byl to opravdu skvělý výkon.

Anna Trnková – 0. kategorie = 2. místo
Eva Hanušová – 1. kategorie = 2. místo
Eliška Žandová – 4. kategorie = 2. místo
Alžběta Beránková – 5. kategorie = 3. místo
Jindřich Vejražka – 5. kategorie = 2. místo