Písklata na festivalu v Krompachu

autor: | 28. 5 2023

V sobotu 27. května se konal v malebném kostele pod rozhlednou Hvozd první ročník charitativního festivalu sborového zpěvu. Když jsme v zimě přijali pozvání, netušili jsme, že naši nejmenší zpěváčci budou zpívat s nejlepšími dospělými sbory v Čechách. A byl to opravdu zážitek.

Teprve když přijelo na provizorní parkoviště vedle kostela třetí „Pískle“, uvěřila přísná dáma, že jsme účinkující, takže jsme směli zaparkovat. Na prosluněné louce se rozezpívávaly desítky černě oděných zpěváků, mezi nimi pobíhalo 10 mrňousků v červených tričkách a budilo zaslouženou pozornost. Dokonce jsme dostali 3 minuty na zvukovou zkoušku přímo v kostele…. Tam už nás bylo jedenáct, protože Denisku se zlomenou nohou přenesl rovnou z auta sbormistr. Než jsme nastavili přehlušené reprobedny, ta přísná paní nás poslala zase na louku, protože potřebovaly zkoušet jiné sbory…..

Koncert se velmi vydařil. Zcela zaplněný kostel odměnil každou písničku velikým potleskem, každý ze zpěváčků dostal pěkný dárek, takže si odvážíme krásné vzpomínky.