Ocenění nejlepších žáků školy starostou města Nový Bor

autor: | 7. 6 2023

Dnes 7. 6. 2023 byli oceněni tři žáci ZUŠ Nový Bor v hotelu Morris starostou Mgr. Jaromírem Dvořákem a místostarostou Mgr. Tomášem Maškem.
Naše škola se postarala o umělecké číslo, zpěvem zahájila oceňování žáků paní učitelka Barbora Ptáčková se svou studentkou Karolínou Ptáčkovou.
Za naši školu jsme vybrali tyto tři pilné studenty Terezu Krchňákovou, Anežku Hoťovou a Adama Hovbela. Všichni tito žáci jsou letošními absolventy 7. ročníku I. stupně. Tady si můžete přečíst co o nich napsali jejich učitelé.

TEREZA KRCHŇÁKOVÁ
Terezka Krchňáková je se základní uměleckou školou, dá se říci, srostlá.
V letošním školním roce je Terezka absolventkou literárně-dramatickém oboru
a sólového zpěvu v hudebním oboru. Mimo to ještě studuje hru na saxofon
a dochází do saxofonového souboru.

Paní učitelka Kateřina Doubravová o Terezce říká. Když jsem dostala dotaz, zda mám mezi mými žáky někoho, koho bych nominovala na ocenění za nejlepšího žáka, neváhala jsem. U mě to je jednoznačně Terezka. Vždy byla velmi ochotná, vstřícná a se vším se snažila vždy pomáhat. Naši školu také skvěle reprezentovala na různých akcích, ať už se jednalo třeba o soutěž Českolipská pěnice, benefiční koncerty pro Ukrajinu, nebo Advent s ozvěnou pro neslyšící děti, který každý rok svým vystoupením ráda podpořila. Několikrát také zazpívala pro seniory, kterým svým zpěvem dělala radost. Jsem moc ráda, že zrovna ona dostane ocenění za její pracovitost, píli a empatii, protože uvidí, že to všechno má smysl.

Pan učitel Jiří Štrobl o Terezce říká. Pokud bych se měl vyjádřit k návrhu na ocenění Terezky, tak mohu říci pouze jediné: na naší škole není žák, který by si to zasloužil víc! Určitě se najde řada žáků, kteří předvádějí lepší výkony na své nástroje, ale žádný z nich toho pro školu neudělal tolik. Kdykoli kdokoli potřebuje pomoc, první volbou je Terezka. Dokáže zaskočit při moderování, u kamery, zaimprovizuje v divadelní hře, pohlídá malé děti, zahraje si s nimi….prostě srdcař podle mých představ.

ANEŽKA HOŤOVÁ
Anežka je v letošním školním roce absolventkou v hudebním oboru se zaměřením hry na housle.

Pan učitel Martin Weiss o Anežce řekl. Anežku Hoťovou jsem poznal v pěti letech. Na hodiny houslí chodívala vždy velmi dobře připravena. Od začátku studia vynikala především svou hudebností a přednesem. Když jsem zakládal orchestr Tutte Cittadelle, Anežka se stala jedním z pilířů celého souboru a tomu je tak dodnes.

Anežčin umělecký záběr je velmi široký. Hraje na housle, vedle smyčcového souboru působí ještě ve folkové kapele NB Tunes, kde mimo jiné i zpívá. Rovněž ji velmi těší výtvarný obor, kterému se věnuje i přes svůj náročný denní režim spojený se studiem na gymnáziu a dojížděním do vzdálené ZUŠ.

Paní učitelka Hana Pražanová o Anežce řekla. Anežka navštěvuje výtvarný obor třetím rokem a je velice nadaná výtvarnice. V loňském školním roce byla vybrána její práce na téma Bájné bytosti Křišťálového údolí a v rámci Libereckého kraje se jako jediná zúčastnila Dětského sklářského sympozia spolu se 13 žáky ZUŠ z celé republiky.

Svůj návrh sama realizovala ve Sklářské škole v Kamenickém Šenově jako barevnou mozaiku na vyfouklou figuru, kterou pro ni připravil mistr Pačinek. Všechny krásné skleněné plastiky a obrazy byly vystaveny v Severočeském muzeu v Liberci. Anežka má cestu do světa umění otevřenou a držíme jí palce v dalším počínání.

ADAM HOVBEL
Paní učitelka Hana Přívratská o Adamovi říká. Adam je letošní absolvent prvního cyklu ZUŠ Nový Bor hry na kytaru. Po celou dobu svého studia byl příkladným žákem, často a úspěšně reprezentoval svou školu. Ve školním roce 2019/2020 se zúčastnil celostátní kytarové soutěže, postoupil do krajského kola, kde by jistě také dobře uspěl, ale soutěž byla kvůli covidu zrušená. Každý rok často vystupuje na různých koncertech jako sólista nebo v kytarovém souboru, kde je uznávanou autoritou a zastává funkci dirigenta.