benefiční koncert Prosím slyšte!

autor: | 11. 12 2023

V soboru 9. prosince se uskutečnila krásná akce v Městském divadle v Novém Boru. Nadační fond Ozvěna uspořádal adventní trhy s koncertem, na kterém se podílela i naše škola. V průběhu odpoledne si mohli návštěvníci prohlédnout a zakoupit výrobky, ze kterých putoval výtěžek rovnou do kasiček Nadačního fondu Ozvěna. Během adventních trhů vystoupili žáci naší školy ve foyer divadla. Návštěvníci trhů se tak mohli zaposlouchat do tónů zobcových fléten, saxofonů a sólového zpěvu. Ve foyer měli minivýstavu i žáci našeho výtvarného oboru, kterým patří velké poděkování. Samozřejmě patří poděkovaní i jejich paní učitelce Haně Pražanové, která minivýstavu instalovala.

Večer byl pro naše žáky velkou zkušeností nejenom proto, že byli předskokani swingové kapely Clarinet Society, ale především proto, že mohli být při tom, když se pomáhá. Od svých učitelů věděli, že tento koncert není úplně obyčejným koncertem. Věděli, že ne každé dítě má takové štěstí jako oni, věděli, že jejich píle a cvičení může i pomáhat, věděli, že díky každému z nich se vyberou peníze, které udělají dobrý skutek. Myslím si, že to je ta nejkrásnější zkušenost, vědět, že můžete pomoci.

Chtěla bych poděkovat všem učitelům, kteří se na této akci podíleli. Poděkování patří žákům a paní učitelce Barboře Ptáčkové, která vede soubor Voktet, také děkuji panu učiteli Jiřímu Štroblovi, který s pěveckým sborem Camella koncert zahájil a Radku Poláčkovi, který Camellu korepetuje. Poděkování patří i žákům kapely Jazz Base ZUŠ Nový Bor a jejich panu učiteli Aleši Jungmanovi.

Také děkuji paní ředitelce Pavle Prokešové za možnost podílet se na tak krásných akcích.

Markéta Trnková Krchňáková