Okresní kola ve hře na kytaru a ve hře na klavír

autor: | 24. 2 2024

V letošním roce naši žáci na soutěžích doslova září. Tento týden se uskutečnila okresní kola ve hře na kytaru a ve hře na klavír. Naši kytaristé soutěžili v pondělí 19. 2. v ZUŠ Mimoň a vysoutěžili si dvě první místa s postupem do krajského kola a jedno druhé místo. Všechny žáky připravila na soutěž paní učitelka Hana Přívratská.

Další okresní soutěž, tentokrát ve hře na klavír, se uskutečnila v naší škole. Celkový průběh soutěže byl naprosto jedinečný. Při výběru poroty jsme měli v letošním roce velké štěstí, protože jejich úsměvy a podpora směrem k soutěžícím a učitelům byla k nezaplacení. Pozvání do poroty přijal profesor Pražské konzervatoře MgA. Libor Nováček, paní učitelka Jiřina Jeništová ze ZUŠ Česká Lípa a za naši školu, ZUŠ Nový Bor, hodnotila výkony soutěžících Dita Eiseltová. Vše zastřešovala tajemnice paní učitelka Rudolfa Trčková. Výkony soutěžících byly na velmi vysoké úrovni a naši žáci doslova zářili. V sólové hře se zúčastnilo soutěže 41 soutěžících z 5 základních uměleckých škol českolipského okresu. Za naši školu soutěžilo 15 žáků, kteří získali 14 prvních míst a jedno druhé místo. Dohromady se udělilo 19 prvních míst, 5 druhých míst, 12 třetích míst a jedno čestné uznání I. stupně.

Jsem na naše žáky a učitele velice pyšná. Jejich píle, odříkání, hodiny cvičení a jejich nasazení se vyplatilo. Děkuji i jejich učitelům, protože bez nich by to opravdu nešlo. Díky jejich trpělivosti, pedagogickým schopnostem, lásce k hudbě a svým žákům, naši žáci září. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na rodiče, kteří jsou našim žákům, svým dětem, velkou oporou.

Všem ještě jednou moc děkuji a jsem moc šťastná, že i přes veškeré úspěchy Vám sláva nestoupá do hlavy, že výhry berete spíše jako bonus a krásnou odměnu. Že stále hrajete a učíte srdíčkem a hlavním motorem je pro Vás samotná hra a radost, kterou svou hrou předáváte svým posluchačům. Moc Vám za vše děkuji….

Vaše paní ředitelka Markéta

Hra na kytaru

1. kategorie
Lenka Hanušová – 1. místo s postupem

2. kategorie
Lola Vobrová – 1. místo s postupem
Lukáš Hovbel – 2. místo

Hra na klavír

0.  kategorie
Bayer Jaroslav – 1. místo s postupem
Poláčková Emma – 1. místo s postupem
Patka Jonáš – 1. místo

1. kategorie
Kittlerová Zuzana – 1. místo
Rybička František Josef – 1. místo
Pavlů Lukáš – 2. místo

2. kategorie
Vaculíková Kristina – 1. místo

3.  kategorie
Kittlerová Jana – 1. místo

4. kategorie
Ortová Alžběta – 1. místo s postupem

5. kategorie
Hájková Lucie – 1. místo

6. kategorie
Hafner Pavel Jan – 1. místo s postupem

7. kategorie
Zemancová Nelly – 1. místo s postupem

8. kategorie
Pavlů Veronika – 1. místo s postupem
Véghová Stella – 1. místo s postupem