VÝUKA LIBORA NOVÁČKA

autor: | 29. 1 2024

O víkendu 20. a 21. ledna opět zavítal do naší školy klavírista Libor Nováček. Tentokrát sepsali několik vět žáci a rodiče, jak prožili víkendové vyučování.

Za panem Nováčkem vždycky spěchám a vůbec mi nevadí, že jsem v ZUŠ o víkendu. Oba jsou s panem učitelem Poláčkem v dobré náladě a všichni tři soustředěně pracujeme na vylepšení mé hry na klavír. Moc mě baví, že vůbec neztrácíme čas a ponořujeme se do hraní. Sama sebe překvapuji, kolik toho můžu zlepšit a čeho všeho jsem schopná. V dalších týdnech potom vidím, jak hraji líp, a to se mi na tom líbí. Moc oběma učitelům děkuji a těším se zase na další hodinu s nimi.

Líza Ortová

O víkendu 20. – 21.1. už po několikáté proběhla na půdě ZUŠ Nový Bor klavírní výuka pana Libora Nováčka. Opět to byl velký zážitek i pro posluchače z řad rodičů. Je úžasné, jakým způsobem pan Nováček s dětmi pracuje a co všechno se mladí klavíristé během krátké chvíle naučí. Velký dík patří nejen panu Nováčkovi, ale také panu učiteli Poláčkovi, který tato setkání organizuje.

Maminka Lucky Hájkové

Koncem ledna k nám letos už podruhé v tomto školním roce zavítal usměvavý pan učitel Nováček. Nechválí, ale klavíru rozumí. Auto umí řídit nepochybně brilantně, neboť nám vždy a všude přidává i levý pedál. Díky němu se posouváme dál a skrz řadu metafor a metonymií nás učí přemýšlet o hudbě i jinak. Je to vždy zážitek.

Verča Pavlů

O víkendu 20. a 21. ledna se opět uskutečnily hodiny klavíru s panem učitelem Liborem Nováčkem. Bylo to fajn, cítím se, jako bych se opět posunula o kousek dál a spoustu nového se naučila. Není vždy příjemné přidat k už hotové skladbě něco dalšího, ale vždycky je to nakonec daleko lepší, než to bylo. Mám klavír ráda, a proto kdykoliv se trochu zlepším, nebo něco dalšího dodělám, mám z toho radost, i když to ne vždy dávám najevo. Pan učitel mi hodně pomohl se posunout a porozumět klavíru a hudbě o něco víc. Je to zajímavá zkušenost a vzpomínka. Myslím si, že mám velké štěstí, že jsem to opět mohla absolvovat.

Anička Tenenková

Panu učiteli Poláčkovi se podařilo obohatit život celé naší rodiny o lásku ke klasické hudbě. Povýšil pouhé přehrávání skladeb na kulturní prožitek a dnes již vím, že si naše dcera do života odnese lásku ke kvalitní hudbě a bude si vybírat, na jaký koncert půjde. Po sobotní lekci s Liborem Nováčkem je toto umocněno na druhou. Moc jim za to děkujeme a jen tak dál!

Tatínek Stelly Véghové